Om mig och min hälsoresa

Mitt namn är Michaela, en 28 årig tjej från Stockholm. Jag har i alla år brottats med min övervikt och en hel del ångest på grund utav detta. Tillslut fick jag nog och tog hjälp av en personlig tränare. Det som var skillnaden denna gång var att jag gjorde en livsstilsförändring. Ingen Quick-fix. Nu fick det ta den tid det behövdes. Till en början stirrade jag mig blind vecka efter vecka på vågen. Det tog ett tag innan jag började släppa siffrorna och fokusera på hur jag mådde istället. Allt är inte siffror och minus på vågen utan övervikt kan vara så mycket annat. Ångest som jag skrev ovan, högt blodtryck, trött eller kanske på gränsen till diabetes. Med tiden märkte jag sakta men säkert att siffrorna på vågen tappade betydelse. Det var ju mitt mående som spelade roll. Att jag blev gladare och starkare. Det var det som var en så stor skillnad mot innan. Och att jag slapp få blodsockerfall och då bli panikhungrig och grinig.

 

I slutet av december 2016 blev jag gravid med mitt andra barn. Och mitt intresse för kost blev ännu större. Jag har länge velat lära mig mer. Så i slutet på året bestämde jag mig för att bli kostrådgivare. Sagt och gjort. I juni 2017 blev jag färdig Licenserad Kostrådgivare via The Academy i Stockholm. Mitt mål är att få hjälpa andra att göra en livsstilsförändring och få känna att man kan må så mycket bättre. Kosten betyder så mycket mer än vad jag först trodde. Mina 30 kilo som jag gått ner och som gjort mig piggare är tack vare fokus på ren och bra mat samt promenader.